To je sada vrlo moderno: Spavala sa verenikom godinama u krevetu pa sada tvrdi da je silovao

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Vid se vraća za 12 dana! Radite ovo svaki dan


Sponsored by logo

Glumica Evan Rejčel Vud odlučila je da imenuje svog bivšeg verenika, muzičara Merilina Mensona, za psihičko, seksualno i fizičko zlostavljanje, ali ovo nije prvi put da je progovorila o nasilju koje je proživela, navodeći od 2018. godine da je bila žrtva pretnji, izgladnjivanja i silovanja dok je spavala od tada neimenovanog nasilnika.

Glumica je već 2018. godine pred Kongresom progovorila o nasilju koje je iskusila, ali nije imala hrabrosti da imenuje ko je u pitanju, međutim, javnost je brzo povezala da je u pitanju Menson.

Merilin Menson negira navode o zlostavljanju

Evan Rejčel Vud i Menson su započeli vezu 2006. godine, kada je ona imala samo 18 godina, dok je on imao 36.

“Moje iskustvo o nasilju u porodici je sledeće: toksično mentalno, fizičko i seksualno zlostavljanje koje je napredovalo godinama, a uključivalo je teško ispiranje mozga, pretnje po moj život”, rekla je Evan Rejčel Vud pred Kongresom 2017, dodajući da bi se budila i shvatala da je Menson siluje dok ona spava, kako je sama formulisala u svom izlaganju: “Videla sam čoveka koji tvrdi da me voli kako siluje moje onesvešćeno telo” .

Dve godine kasnije svedočila je pred Senatom u Kaliforniji, kada je predlagala novi zakon o zaštiti žrtava nasilja u intimnim partnerskim odnosima.

“Živela sam u tišini i sramoti i bilo je nepodnošljivo. Sve to je oduzelo godine mog života jer sam se previše plašila da kažem bilo kome”, rekla je 2019. godine, a u to vreme, javnost je sve više pretpostavljala da govori o svom odnosu sa Merilinom Mensonom, jer se događaji i vreme kada su se incidenti desili a koje opisuje Evan Rejčel Vud poklapaju sa periodom u kome je bila sa muzičarem.

“Slomio me je tako što me je izgladnjivao, zabranjivao mi da spavam, i pretio je da će me ubiti, često dok je držao oružje”, rekla je Rejčel Vud u jednom od svojih nastupa pred američkim telima, dodajući da se tada neimenovani zlostavljač hvalio time da može da naručuje ubistva drugih osoba, jer je “dobro povezan”.

“Dozvolio bi mi da spavam samo ako bih učestvovala u činovima nasilja, bola, poniženja i mučenja, i nisam imala snage da se oduprem”, rekla je Rejčel Vud, dodajući da je nasilnik imao naviku da potpuno demolira dom u kom su živeli u naletu ljubomore i besa.

“Bila sam i tada pametna, ali i pametna osamnaestogodišnjakinja je i dalje osamnaestogodišnjakinja i mislila sam da sam se zaljubila”, rekla je Evan Rejčel Vud 2019. godine.

Dodala je da je pokušala da ostavi svog nasilnika, ali da ju je on stalno zvao telefonom i pretio da će se ubiti.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Ono što Mensonu nije išlo u prilog jesu pesme koje je pisao, a koje je posvećivao svojoj tada već bivšoj verenici, opisujući svoje “fantazije” kako želi da joj “razbije lobanju”.

“Hteo je da izgledam na određeni način, i ako se to nije desilo, bila bih ismevana i vređana. Odsekao me je od porodice i prijatelja i bio je besan kad sam pokušala da stupim u kontakt sa njima.

Esme Bjanko, još jedna bivša partnerka Mensona, takođe je 2019. godine govorila pred Senatom u Kaliforniji o nasilju koje je proživela, i iako nije rekla da je u pitanju Menson, na osnovu njenog svedočenja i poklapanja sa pričama, javnost je shvatila da Rejčel Vud i Esme Bjanko imaju istog nasilnika, a bivša asistentkinja Mensona, javno je podržala i jednu i drugu u njihovim navodima.

Kako Evan Rejčel Vud, tako i Esme Bjanko, govorile su “da je nasilnik bio šarmantan, i da ih je tretirao kao princezu”, ali obe pominju i “gruming” ali i “gaslajting” kao deo manipulacije koju su iskusile, ali i da je nasilnik fotografisao njihova prebijena ili iskasapljena tela i objavljivao ih onlajn bez njihovog pristanka.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gomila crva će nestati za sat vremena! Zapišite recept: za jednu čašu vode 2 grama...


Sponsored by logo

“Znao je da sam lak plen”, rekla je Esme Bjanko.

Kada je u tom periodu Rejčel Vud postavljeno pitanje zašto ne imenuje nasilnika, glumica je odgovorila: “Zato što preti da će me ubiti ili da će naručiti moje ubistvo”.

Glumica Rouz Makgauan, koja je takođe bila u vezi sa Mensonom, jedna je od vodećih aktivistkinja #Metoo pokreta u Americi i onih žena koje su progovorile o silovanju i zlostavljanju producenta Harvija Vajnstina. Nakon prvih svedočenja Rejčel Vud pre nekoliko godina, poslala je poruku svom bivšem partneru koju je javno objavila na svom nalogu na Tviteru.

“Ne znam šta se desilo između tebe i Evan, ali ako te imenuje, ja ću stati u njenu stranu”, napisala je tad Rouz Makgauan Merilinu Mensonu.

(b92)

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Težite li više od 80 kg? Dosegnut ćete 56 kg. Zapišite recept!


Sponsored by logo

Similar Posts