„U snu mi se JAVILA SVETA PETKA!“ Pravoslavni SVEŠTENIK sanjao svetiteljku, ovaj ZNAK je od GOSPODA

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Vid se vraća za 12 dana! Radite ovo svaki dan


Sponsored by logo

Prema narodnom verovanju, Sveta Petka se vernicima često javlja u snu iz dva razloga: kako bi pružila utehu i donela dobre vesti ili kao vid upozorenja da pravimo greške.

Međutim, preva svedočenju oca Predraga Popovića kome je Sveta Petka došla u san, znaćete da je ovo znak od Boga samo ako se u snu pojavi i znak krsta.

– Imao sam priliku da razgovaram sa Svetom Petkom i da je vidim, što je ostavilo na mene dubok trag. U to vreme sam bio veroučitelj, živeo sam u Vrnjačkoj Banji, a moja supruga je bila trudna sa Teodorom. Ujutru je trebalo da idemo na liturgiju. Te noći sam sanjao prizor, pozadine nije bilo, samo svetlo, a jedna monahinja je mazila, ljubila i tešila moju trudnu suprugu. Otac Gerasim mi je rekao da se san ne tumači ukoliko u njemu nema znak krsta, jer sam đavo može da uzme oblik svetitelja, ali krst ne može. Prilazim joj i ona mene. Pitao sam je: „Ko ste vi“, ona odgovara, „Ja sa mati Paraskeva“, Imate li vi krst“ – pitao sam je.

– Ona pomera odoru, a ispod nje krst od orahovine. Ja sam se povukao, a ona je nastavila da teši moju suprugu. Krenuli smo u crkvu ujutru, kada sam se probudio, otišao sam u oltar gde sam pomagao i pogledao sam da li je neko ustao da moja supruga sedne. Pogledam i vidim Ivana sedi, a pored nje monahinja u crnom i mazi je i ljubi je i grli je, baš kao u mom snu. Završava se liturgija, Ivana prilazi sa ovom monahinjom i kaže: „Ovo je mati Paraskeva iz manastira Svete Petke kod Šapca.“ Ja joj kaže šta se dogodilo prethodne večeri, a ona se okrene mojoj supruzi i kaže joj: „Dušo, ne brini tebe je mati Paraskeva uzela pod zaštitu, biće sve u redu i porodićeš se bez problema.“ – ispričao je otac Popović.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

– Ovaj san za mene je bio potvrda da je muž glava i da oboje treba da znamo za to, Gospod se otkriva i meni i njoj, to je brak, dvoje kao jedno telo, meni se Gospod javio u snu, a njoj na javi – objasnio je otac Popović.

Smatra se da je Sveta Petka praznik žena, pa se ovoj svetici obraćaju žene svih vera i nacija. Svetu Petku mnogi smatraju za zaštitnicu, a veruje se da posebno štiti i pomaže ženama, deci i starim osobama. Vernici joj se obraćaju molitvom, posebno žene, kako bi im pomogla u životnim nevoljama.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gomila crva će nestati za sat vremena! Zapišite recept: za jednu čašu vode 2 grama...


Sponsored by logo

Sveta Petka je rođena u gradu Epivatu, kod Kalitrakije u Maloj Aziji krajem 10. veka, poticala je iz imućne i pobožne porodice, a prema nekim izvorima poreklom je Srpkinja. Zamonašila se posle smrti roditelja u crkvi Svete Sofije u Carigradu, a posle toga je provela godine u pustinji u postu, molitvi i usamljeničkom životu. prema predanju, u snu joj se javio anđeo i uputio je u otadžbinu da širi veru Hristovu.

Njene mošti su prenošene mnogo puta, a na molbu kneginje Milice, počivale su i u Beogradu. Danas se u kapeli Svete Petke nalazi samo njen mali prst.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Težite li više od 80 kg? Dosegnut ćete 56 kg. Zapišite recept!


Sponsored by logo

Similar Posts