Vaspitačica bila prijavljena kao čistačica: Novi detalji zlostavljanja dece u beogradskom vrtiću (VIDEO)

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Zaštitnik građana Zoran Pašalić naglasio je da je potrebno poštovati zakone pri osnivanju obrazovnih ustanova i da će tražiti da se utvrde činjenice o načinu njihovog poslovanja.

Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu, rekao je za RTS da je snimak zlostavljanja deteta u vrtiću “Zamak” autentičan i da takvo ponašanje nije dozvoljeno ni u jednoj predškolskoj ustanovi. Naveo je da je juče delimično sprovedena vanredna kontrola koja je prekinuta zbog pogoršanja zdravstvenog stanja direktorke vrtića.

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak je naveo da je Sekretarijat u sredu dobio pitanje i da su odmah postupili po tom pitanju, pošto nije stigla nijedna predstavka građana u vezi sa radom vrtića “Zamak” na Voždovcu.

Gak je naveo da je snimak koji prikazuje zlostavljanje deteta jaslenog uzrasta autentičan.

– Juče je sprovedena vanredna kontrola, u jednom delu, pošto je u jednom momentu prekinuta zato što je direktorki vrtića pozlilo. Hitna pomoć je stabilizovala zdravstveno stanje direktorke vrtića, ali su konstatovali da nadzor ne može da se nastavi. Snimak jeste autentičan. Dogodilo se upravo to, u toj predškolskoj ustanovi – naveo je Gak tokom gostovanja u Jutarnjem dnevniku.

Dodao je da će se lično zalagati da se proces sprovede do kraja i da će zahtevati najstrožu kaznu, kada su počinioci zlostavljanja u pitanju, ali i za predškolsku ustanovu.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

– Isto bih zahtevao da se zlostavljanje dogodilo u državnom vrtiću.

– Želim da naglasim da ovakvo ponašanje bilo koga nije dozvoljeno ni u državnoj, ni u privatnoj predškolskoj ustanovi – kazao je Gak i naglasio da bi potpuno iste zahteve imao da se zlostavljanje dogodilo u državnom vrtiću.

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu je rekao da tokom jučerašnje vanredne kontrole inspekcija nije dobila pismene izjave zbog pogoršanja zdravstvenog stanja direktorke vrtića, koja je i supruga vlasnika vrtića.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

– Ono što je kroz usmeni razgovor do tog momenta sa njima prosvetna inspekcija uspela da konstatuje jeste da se gospođa koja se vidi na snimku, koja vrši jedan vid fizičkog nasilja, vodi u predškolskoj ustanovi kao spremačica – naveo je Gak. 

Naglasio je da u narednom periodu mora da se utvrdi ko su ljudi koji vrše i koji sprovode vaspitno-obrazovni program u toj predškolskoj ustanovi i da je to prvo i ključno pitanje, kao i to da li imaju dovoljno vaspitača, da li su oni adekvatno školovani i da li imaju licence.

– Ukoliko se ispostavi da je sve onako kako danas imamo preliminarno, samo iz usmenog razgovora sa direktorkom vrtića, zaista ću tražiti najstrožu kaznu, a jedna od tih je i najrigoroznija – da se ova predškolska ustanova zatvori i da se licenca poništi – istakao je Slavko Gak.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts