(VIDEO) OSRKAVLJEN HRAM SVETOG SAVE: Gore društvene mreže, svi besni na migrante!

Posle linča arapskih rasista u kampu Bogovađa kada su terali radnicu Komesarijata da ljubi islamski ćilim novi skandal na istu temu.

Na svom Tviter nalogu grupa Stop naseljavanju migranata objavila je snimak na kome se nalaze migranti, kako kažu očevidci su im potvrdili da se rade o njima.

Snimak dvojice mladića na krovu hrama Svetog Save na Vračaru uzburkao je mnoge korisnike društenih mreža a prava je misterija kaksu dva momka dospela na krov s obzirom na to da ne postoji nikakav prolaz do tog dela krova.

Građani se slažu da je u pitanju skrnavljenje hrama i da je takvo ponašanje nedozvoljeno.

Na snimku možete pogledati kako dvojica mladića sede na krovu hrama.

Šta bi se desilo kada bi neko od Hrišćana otišao u neku zemlju bliskog istoka i popeo se na neku od najpoznatijih džamija? Šta još treba da se desi pa da shvatimo da veliki broj ovih ljudi ne poštuje svete stvari zemlje koja ih trenutno hrani i koja ih je primila?

Na društvenim mrežama osvanuo je snimak, a potom i fotografije dvojice migranata koji su se popeli na najveći pravoslavni hram srpskog naroda posvećen Svetom Savi. Smatrala sam i smatram da je poštovanje svetinja, kako svojih, tako i tuđih, u najmanju ruku stvar domaćeg vaspitanja i osnovnog obzira prema kulturi, tradiciji i veri jednog naroda.

Mi smo kroz istoriju, ali i u bližoj prošlosti, mnogo puta bili svedoci uništavanja i paljenja naših crkava i manastira, zbog čega ovakvi prizori dodatno uznemiruju srpsku javnost.

Vučič i policija se ne oglašavaju:

Nadležni za sada nisu priveli nikoga, a vlast se najviše brine za rejting, ne za bezbednost građana.

Predsednik SNS Aleksandra Vučić je nedavno uložio puno novca u svoje “desničarske grupe” koje imaju za cilj da gostovanjem na televizijama sa nacionalnom frekvencijom pacifikuju biračko telo kada je u pitanju migracija.https://www.youtube.com/embed/-SztHFwG28g

Takođe cilj ovih organizacija je da predstave migraciju kao imaginarni problem, a ne kao direktnu posledicu odluke Aleksandra Vučića da primi migrante u Srbiji.

Po svemu sudeći ovo će ostati još jedan nerazjašnjen slučaj.

Similar Posts