ZASTRAŠUJUĆA NADMOĆ KINE: Razvojem novog kvantnog kompjutera, Kina otišla u budućnost – SVET U NEVERICI

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Novi kvantni računar u Pekingu može da reši matematičke probleme za 200 sekundi za koji bi trenutnim super-kompjuterima trebali milioni godina da bi ih rešili.

Mreža koju ovi kompjuteri budu razvijali izmeniće načine na koje živimo i radimo.

Kina je postigla „kvantnu nadmoć“ razvojem svog kvantnog računara Jiuzhang, koji je prošlog meseca nadmašio Google-ov kvantni uređaj Sycamore svojom sposobnošću da izračuna 100 biliona puta brže od najbržeg klasičnog super-računara.

Peking je takođe najavio da je izgradio prvu svetsku, potpuno integrisanu kvantnu mrežu. Ranije ovog meseca, mreža satelitskih releja i optičkih kablova između Šangaja i Pekinga uspela je da “teleportuje” ogromne količine podataka.

Svet je sada svedok rođenja kineskog kvantnog interneta koji će revolucionarno promeniti društvo tako što će omogućiti nezamenljivi prenos podataka i optimizovati mašinsko učenje za „Internet stvari“, a možda i dovesti do instant komunikacije kako se bude dalje razvijao.

Kvantno računanje omogućava procenu više mogućnosti odjednom i izvođenje složenih proračuna koji nisu mogući na normalnim računarima.

Zajedno sa razvojem Jiuzhang-a, nedavni događaji gurnuli su zemlju u prvi plan u trci za pobedom u „kvantnom dobu“ – razvoju koji će uznemiriti Vašington i Silicijumsku dolinu.

Prema rečima stručnjaka, Kina sada igra vodeću ulogu u primeni kvantnih komunikacija. Predviđa se da će tehnologija imati napredne aplikacije za kinesku vojsku, njen finansijski sektor i za celokupnu komunikaciju u zemlji.

Jedna od obećavajućih prednosti kvantnih računara je njihova sposobnost da reše probleme optimizacije mašinskog učenja i brzo čitaju ogromne skupove podataka.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Ovo ubrzavanje algoritama mašinskog učenja omogućiće mnogo naprednije autonomne uređaje. Razvojem Interneta stvari biće dostupne ogromne razmere podataka koje će svake sekunde prikupljati uređaji, senzori i mašine. Kvantni računari bi bili idealni sistemi za obradu informacija.

„Pod izrazom „kvantna nadmoć“ ne misli se na političku dominaciju, već da se zasniva na takvim uređajima koji nadmašuju klasične super-računare.

Izgradnja kvantnih računarskih mašina trka je između prirode i ljudi, a ne između zemalja. Čitava međunarodna zajednica bi trebalo blisko da sarađuje. Trebalo bi da podstaknemo otvoreniju naučnu razmenu kako znanja, tako i ljudi.”, kažu kineski stručnjaci. 

Od 2016. godine, kineski predsednik Si Đinping agresivno gura napredak nacionalnog istraživanja kvantne tehnologije.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Ovaj potez je ključni deo njegovog plana da Kinu učini tehnološki nezavisnom i globalnim liderom u naučnom istraživanju i razvoju.

Postavio je naciji cilj postizanja dominacije u oblasti kvantnog računanja do 2030. godine. Za postizanje tog cilja uložene su milijarde dolara, a stvoren je novi institut: Kineska nacionalna laboratorija za kvantne informacione nauke.

Institut je stajao iza stvaranja integrisane kvantne mreže, koja se sastojala od dva satelita i hiljada kilometara optičkih kablova koji povezuju ključne vladine objekte, električne mreže, vojne stanice i banke između Pekinga i Šangaja. Tvrdi se da je čitav sistem imun na ometajuće sajber napade.

Webtribune.rs

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts