ZASTRAŠUJUĆA NADMOĆ KINE: Razvojem novog kvantnog kompjutera, Kina otišla u budućnost – SVET U NEVERICI

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Ponižavanja i ismijavanja zbog viška kilograma nestaju upotrebom ovoga. Do idealne linije u 14 dana!


Sponsored by logo

Novi kvantni računar u Pekingu može da reši matematičke probleme za 200 sekundi za koji bi trenutnim super-kompjuterima trebali milioni godina da bi ih rešili.

Mreža koju ovi kompjuteri budu razvijali izmeniće načine na koje živimo i radimo.

Kina je postigla „kvantnu nadmoć“ razvojem svog kvantnog računara Jiuzhang, koji je prošlog meseca nadmašio Google-ov kvantni uređaj Sycamore svojom sposobnošću da izračuna 100 biliona puta brže od najbržeg klasičnog super-računara.

Peking je takođe najavio da je izgradio prvu svetsku, potpuno integrisanu kvantnu mrežu. Ranije ovog meseca, mreža satelitskih releja i optičkih kablova između Šangaja i Pekinga uspela je da “teleportuje” ogromne količine podataka.

Svet je sada svedok rođenja kineskog kvantnog interneta koji će revolucionarno promeniti društvo tako što će omogućiti nezamenljivi prenos podataka i optimizovati mašinsko učenje za „Internet stvari“, a možda i dovesti do instant komunikacije kako se bude dalje razvijao.

Kvantno računanje omogućava procenu više mogućnosti odjednom i izvođenje složenih proračuna koji nisu mogući na normalnim računarima.

Zajedno sa razvojem Jiuzhang-a, nedavni događaji gurnuli su zemlju u prvi plan u trci za pobedom u „kvantnom dobu“ – razvoju koji će uznemiriti Vašington i Silicijumsku dolinu.

Prema rečima stručnjaka, Kina sada igra vodeću ulogu u primeni kvantnih komunikacija. Predviđa se da će tehnologija imati napredne aplikacije za kinesku vojsku, njen finansijski sektor i za celokupnu komunikaciju u zemlji.

Jedna od obećavajućih prednosti kvantnih računara je njihova sposobnost da reše probleme optimizacije mašinskog učenja i brzo čitaju ogromne skupove podataka.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Patite od gljivične infekcije? Ovo ELIMINIŠE gljivice u 10 dana!


Sponsored by logo

Ovo ubrzavanje algoritama mašinskog učenja omogućiće mnogo naprednije autonomne uređaje. Razvojem Interneta stvari biće dostupne ogromne razmere podataka koje će svake sekunde prikupljati uređaji, senzori i mašine. Kvantni računari bi bili idealni sistemi za obradu informacija.

„Pod izrazom „kvantna nadmoć“ ne misli se na političku dominaciju, već da se zasniva na takvim uređajima koji nadmašuju klasične super-računare.

Izgradnja kvantnih računarskih mašina trka je između prirode i ljudi, a ne između zemalja. Čitava međunarodna zajednica bi trebalo blisko da sarađuje. Trebalo bi da podstaknemo otvoreniju naučnu razmenu kako znanja, tako i ljudi.”, kažu kineski stručnjaci. 

Od 2016. godine, kineski predsednik Si Đinping agresivno gura napredak nacionalnog istraživanja kvantne tehnologije.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Ovaj potez je ključni deo njegovog plana da Kinu učini tehnološki nezavisnom i globalnim liderom u naučnom istraživanju i razvoju.

Postavio je naciji cilj postizanja dominacije u oblasti kvantnog računanja do 2030. godine. Za postizanje tog cilja uložene su milijarde dolara, a stvoren je novi institut: Kineska nacionalna laboratorija za kvantne informacione nauke.

Institut je stajao iza stvaranja integrisane kvantne mreže, koja se sastojala od dva satelita i hiljada kilometara optičkih kablova koji povezuju ključne vladine objekte, električne mreže, vojne stanice i banke između Pekinga i Šangaja. Tvrdi se da je čitav sistem imun na ometajuće sajber napade.

Webtribune.rs

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Brz način uklanjanja PARAZITA IZ ORGANIZMA. Zaboravite na bolove u mišićima, hronični umor te stomačne tegobe!

Ljudi sa bolovima u koljenu i kukovima moraju ovo pročitati!


Sponsored by logo

Similar Posts