НЕВИЂЕНО ЧУДО! Српски светац није иструлио ни после 82 године!

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Чудо Божје!

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Иако је сахрањен пре више од осам деценија године, први српски епископ у Америци у рукама и даље чврсто држи крст! Наиме, пре десетак дана откривене су мошти епископа Мардарија Ускоковића које су се налазиле у цркви манастира Светог Саве у Либертивилу, Илиној, од децембра, 1935. године када је ту сахрањен, а отварањем гроба утврђено је да су његове мошти нетрулежне!

Према сведочењу свештеника Николаја Костура председавајућег Лигургијског пододбора за прославу Светог Мардарија мошти су из гроба извађене 5. маја, а у тим моментима појане су пасхалне химне и тропар ”Христос воскресе”, по српском и руском напеву, због дубоке љубави и посвећеност Светог Мардарија овим словенским традицијама.

– Оци Серафим и Николај, појући тропар ”Христос воскресе”, извадили су мошти из гроба. Мошти су биле лагане и одмах положене у привремени метални ковчег, где су прегледана стопала као једини видљиви део тела у том тренутку. Кости на стопалама су имала златно жуту боју. У рукама Светог Мардарија био је крст који је и даље држао чврсто. Повукавши рукав сакоса, указале су се руке Светог Мардарија које су биле у потпуности очуване. Јасно су биле видљиве кожа, нокти и длаке, и у том тренутку је постало сасвим очигледно да се ради о нетрулежним моштима, а не само о костима – сведочи, свештеник Николај Костур, а објављено је на сајту СПЦ.

Додаје се да је потом тело Светог Мардарија извађено из привременог металног сандука и положено на два стола који су унапред припремљени за преглед и прање светих моштију.

– Пажљиво су скинути одежде и одело, од којих су неки делови морали бити одсечени како мошти не би биле оштећене или померене. Целом послу је приступљено са највећим поштовањем и пажњом, док су свештеници цело време појали тропар Светом Мардарију и друге пасхалне химне. Потом су мошти помазане нардовим уљем по упуствима које је дошло из свештеног манастира Хиландара. После помазивања боја коже се променила у тамнобраон. После прања и помазивања Светитељеве мошти су умотане у памук и лан, тако да их је лакше померати и премештати. Потом су свете мошти привремено обучене у стихар до пуног одевања за свеправославну прославу у јулу 2017. године. Његово лице је прекривено ланом, а тело је положено у привремени метални ковчег – навео је свештеник на крају.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

СПЦ га прогласио за свеца

Свети Архијерејски Сабор је на свом редовном заседању, 29. маја 2015. године име епископа Мардарија унео у Календар Светих СПЦ. Као стални дан годишњег спомена Епископа Мардарија одређен је 12. децембар. Мардарије Ускоковић је био први српски епископ у Америци који је саградио Српски православни манастир Светог Саве који се налази у Либертивилу у САД-у. Епископ Мардарије је правио велика одрицања, па је у то доба настала изрека ”Цркву гради, умире од глади”. Земљиште на коме је манастир саграђен купио је епископ Мардарије Ускоковић.

Фото: СПЦ

Извор: Ало.рс

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts