НЕ ДВОУМИТЕ СЕ – ДЕЦУ ТРЕБА КРСТИТИ ШТО ПРЕ: Исус Христ је говорио „не браните деци да долазе к мени, јер..“

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Многи су у дилеми када је право време за крштење. Да ли је боље обавити тај чин изврши још у дечјем узрасту, непосредно после рођења, или да особа касније сама изабере да ли ће се крстити?

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Став Српске православна цркве је да децу треба крштавати што пре и неговати стара српска имена.

– Крштење је неопходно за све људе, од самог почетка нашег живота, због чега се оно у Православној цркви врши још у дечјем узрасту, непосредно после рођења. Господ Исус Христос је говорио: “Пустите децу и не браните им да долазе к мени, јер је таквих Царство небеско”.

Тако су и апостоли поступали, препуштајући децу крштењу. Децу треба крштавати што пре, тако су чинили и наши стари. Какво име добијемо на крштењу тако се водимо пред Богом, под тим именом нас и помињу на литургији и у другим молитвама, друга имена су призната само у монашењу код нас Православних. Треба неговати наша српска имена – рекао је за Телеграф.рс протојереј-ставрофор Ненад В. Андрић.

Деца чији су родитељи атеисти могу да се крсте

– Много деце има која нису крштена јер су им родитељи ускратили ту духовну радост због својих антирелигијских убеђења. Ако та недужна деца пожеле да се крсте, наравно да могу, ништа их неспречава родитељска немарност за спасење.

Сећам се пре 15 година моје супруге кум, позвао ме је на Плавањ, да ми покаже крштеницу своју, коју је нашао приликом реновирања породичне куће , пронашао је у боци зазиданој у зид куће. Његови родитељи су били учитељи и почетком 50-тих година 19.века крили су да им је дете крштено, али нису дозволили да им син Душко буде некрштен и чак су се по крштењу побринули да се сачува крштеница на скровитом месту.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Много има у Србији и одраслих и деце некрштених, поготову у Београду, Српска православна црква раширених руку чека своју децу да се крсте и постану чланови Цркве Христове да би и друге Свете Тајне наслађивале њихове душе и тако узрастали у љубави ка Господу на путу спасења који води у Царство Небеско. Без крштења нема спасења – рекао је свештеник.

О Крштењу

Свету Тајну Крштења установио је сам Исус Христос, рекавши својим ученицима: ” Идите и научите све народе крстећи их у име Оца и Сина и Светога Духа“. Господ Исус Христос је дао и лични пример, када је отишао на Јордан да га Јован крсти. Господ Исус Христос указао нам је на значај крштења: „”Ако се ко не роди водом и Духом, не може ући у Царство Божје”. У Тајни крштења човек се чисти и избавља од грехова и постаје нови и препорођени човек.

Пре Крштења врши свештеник молитву одрицања од Сатане где крштавани или ако је у питању беба, онда кум за бебу сведочи да се одриче Сатане и дела његови а да се сјединује са Господом Исусом Христом. Од момента крштења човек добија Анђела чувара и постаје војник Христов. „Ко поверује и крсти се биће спасен, а ко не верује биће осуђен“, рекао је Господ Исус Христос – закључио је протојереј-ставрофор Ненад В. Андрић.

Извор: Ј. П Телеграф.рс

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts