ПОЛИЦАЈАЦ ЗАУСТАВИО МИНИБУС МАНАСТИРА ОСТРОГ, ПИСАО КАЗНУ УЗ ПОРУКУ: “Има Свети Василије пара, па ће платити”, а онда…

У јеку протестних литија које се одржавају широм Црне Горе појавила се у јавности и једна занимљива прича.

Наиме, друштвеним мрежама кружи да је пре десетак дана саобраћајни полицајац Центра безбедности Никшић, Мићо Мушикић, зауставио минибус манастира Острог за превоз радника и исписао казну за истекли атест противпожарног апарата. Возач га је замолио да не пише, али је он одговорио: “Има Свети Василије пара, па ће платити”.

Међутим, полицајац је имао саобраћајни удес тако што је изгубио контролу над службеним возилом и преврнуо се на заобилазници око Никшића тзв. сарајевском путу.

“Нека наши полицајци добро размисле о томе што тренутно раде и шта ће вероватно радити у будућности. Бог ће видети свачија дела, било да су добра или лоша”, могло се потом прочитати у појединим локалним медијимакоји су пренели ову причу.

Портал ИН4С тврди да су наводе проверили и потврдили истинитост.

Иначе, у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици служи се молебан за одбрану светиња, после чега ће градским улицама кренути литија са омофором и крстом Светог Василија Острошког Чудотворца.

Од усвајања спорног Закона о слободи вероисповести у Црној Гори четвртком и недељом се широм земље одржавају молебани и литије у знак протеста.

Тада на улице излази велики број верника са владикама, свештенством и монаштвом, а мирним скуповима и литијама желе да поручу да неће дозволити отимање имовине Српској православној цркви у Црној Гори.

Извор: Курир.рс/Ин4с

Similar Posts