ОЧЕ НАШ: Ево када је настала молитва Богу и зашто се на крају каже „Амин“!

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Сви бисмо требали да знамо „Оче наш“. Молити се значи разговарати с Богом, захваљивати, клањати се, износити своја размишљања и осећања, молити га за нешто. Први писани подаци о молитви датирају још од пре 5.000 година. Постоји 6 типова молитви: примитивна, ритуална, грчка, филозофска, мистична и пророчанска.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Срби се сматрају великим верницима и поштоваоцима црквених обичаја и веровања. Сви јако добро знамо молитву “Оче наш”, (или бисмо макар требали да знамо), а у овом тексту доносимо вам занимљиве детаље о томе када је настала прва молитва, чему служи и зашто се на крају молитве “Оче наш” каже – Амин!

Први писани подаци о молитви као таквој датирају још од пре 5.000 година. Неки антрополози као што су Едвард Брнет и Џејмс Џорж Фрејзер сматрају да су већ прва интелигентна бића наше планете практиковала нешто што данас познајемо као молитву.

Молитва је религиозни чин изговарања одређеног текста, у којем се верници обраћају Богу.

Молити се значи разговарати с Богом и задржавати се с њим, захваљивати, клањати се, износити своја размишљања и осећања, молити га за нешто.

Читава вера се заправо заснива на молитви. Она је одржава и утврђује у приватном и јавном животу.Kатолици се, осим Богу, моле и Блаженој Девици Марији, свецима и анђелима чуварима. У хришћанском богослужењу Амин се изговара на крају сваке молитве и химне као реч потврђивања.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

По Фридриху Хејлеру постоји шест типова молитви: примитивна, ритуална, грчка, филозофска, мистична и пророчанска.

Најчешћа молитва међу Хришћанима јесте Господња молитва.

То је молитва коју је Исус изговорио и препоручио својим ученицима и свим следбеницима. Дао ју је Господ Христос, па се зато зове Молитва Господња, а назива се и почетним речима “Оче наш”.

Христос је рекао: Овако се ви молите – Оче наш, који си на небесима, да се свети име Твоје, да дође Царство Твоје, да буде воља Твоја и на земљи као на небу; хлеб наш насушни дај нам данас и опрости нам дугове наше као што ми опраштамо дужницима својим, и не уведи нас у искушење, но избави нас од злога”.

Овом молитвом и искреним молитвеним расположењем треба да се обраћамо Богу увек, јер је Он добар и милостив Отац свих нас.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts