BAJDEN: Čestitam Vučiću dan državnosti, sada je vreme da priznaš Kosovo! POČELA PRIČA O GENOCIDU…

Pismo Džo Bajdena dalo vetar u leđa Šiptarima…

Predsednik SAD Džozef Bajden uputio je pismo-čestitku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti Srbije.

“I dalje ostajemo nepokolebljivi u podršci cilju Srbije u pogledu evropskih integracija i pružamo vam podsticaj da i dalje preduzimate teške korake ka postizanju tog cilja – uključujući uvođenje neophodnih reformi i postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji sa Kosovom, koji je fokusiran na međusobno priznanje”, navodi se, između ostalog u pismu.

Sjedinjene Države ostaju trajno posvećene unapređenju ekonomske saradnje sa Srbijom, regionalne stabilnosti i demokratskih vrednosti, naveo je predsednik SAD Džozef Bajden u pismu-čestitki predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti Srbije.

„U ime američkog naroda upućujem iskrene čestitke Vama i Vašim sugrađanima povodom Dana državnosti Srbije 15. februara“, navodi se u čestitki.

Fatmir Ljimaj predsednik ultranacionalističkog NISMA pozdravio je pismo predsednika SAD Džozefa Bajdena predsedniku Aleksandru Vučiću.

U pismu se, između ostalog, od predsednika Srbije traži međusobno priznanje sa Kosovom, prenosi Gazeta Ekspres.

Ljimaj je rekao da je sada red da Kosovo izabere dostojne vođe, koje će se boriti za albanski nacionalni interes u diplomatskom ratu koji se očekuje.

“Srbija bi trebalo da prizna Kosovo, ali ne pod uslovom ćutanja i negiranja genocida“, rekao je Ljimaj.

Izvor: N1

Similar Posts