ČUVENI SRPSKI PULMOLOG OTKRIO TAJANSTVENU MOĆ LEKA IZ PRIRODE: Ima veliki uticaj u lečenju korone!

Korona je respiratorni virus, te je primena guščije masti u ovoj situaciji efikasna

Guščija mast je lek koji se vekovima koristi u narodnoj medicini protiv bronhitisa, hroničnog kašlja i drugih bolesti disajnih puteva, a stručnjaci kažu da ovo prirodno sredstvo i te kako pomaže obolelima od kovida-19. Interesovanje za ovim preparatom je sve veće, a onima koji su preležali koronu se savetuje da koriste oblogu od guščije masti na grudima narednih mesec dana.

Pulmolog dr Tatjana Radosavljević objašnjava da utrljavanje ove masti na prednju stranu grudnog koša ima efekt na oporavak disajnih organa koji su stradali used infekcije.

Prema njenim rečima pored utrljavanja na telo, guščija mast se koristi i u ishrani onih koji se bore sa koronom.

– Jedni je piju, dok drugi ubacuju kašičicu čiste masti u jelo ili u mleko. Međutim, nisam sigurna koliko je taj način delotvoran, te ipak preporučujem direktno mazanje, i to i u narednih mesec dana od preležane korone – napominje dr Radosavljević. Guščija mast, prema njenim rečima pomaže i kada je potrebno iskašljati sekret koji je nagomilan u plućima.

Tatjana Radosavljević

Foto: YoutubePrintscreen/

– Pojedini delovi kože povezani su sa plućima, pa utrljavanje ove masti nikako ne može da smeta. Korona je respiratorni virus, te je primena ove mazalice u ovoj situaciji opravdana. Mast se koristila i kod tuberkuloze, a to su najbolje znale naše bake. Staro narodno iskustvo kaže da je ona razbijala šlajm već posle prve upotrebe, dok kod dece nije tako, jer oni ne znaju da iskašljavaju – navodi doktorka Radosavljević.

VLADA POMAMA

Kako bi se što pre zaštitila od virusa koji napada čitav organizam, dr Radosavljević navodi da se nada da joj guščija mast ipak neće biti potrebna, jer se prijavila za vakcinaciju protiv kovid-19. Da je guščija mast poslednjih meseci neverovatno tražena, uverava Radomir Pantić iz sela Kozarice u Vojvodini, koji se godinama bavi guščarstvom. Prema njegovim rečima, otkad je nastupila korona, ljudi sve više traže ovu mast.

– Potražnja je zaista velika, stalno se neko informiše, pita da li je prava, kako se koristi. Uglavnom se kupuju teglice od 350 grama, jer ova mast može da traje samo mesec dana – objašnjava Pantić.

Similar Posts