EVROPLJANI NEĆE DA SE VAKCINIŠU: Kako je Vučić uspeo da izmanipuliše Srbima?

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Zbog velike odbojnosti Evropljana prema vakcini, Srbija je izbila na prvo mesto po broju vakcinisanih, ali i dalje ubedljiva većina građana ne želi da se vakciniše. Prošlo je više od 20 dana od početka vakcinacije, a samo 500.000 od 7 miliona građana je primilo vakcinu, dok imamo ispod milion na listi čekanja. 

Sa vakcinacijom smo u Srbiji počeli smo 24. decembra, a od tada pa do danas prešli smo dug put i premašili više od pola miliona vakcinisanih. Bitan i veliki uspeh koji jeste za pohvalu, ali ne sme da ostane uporište za sve pogrešne poteze i ne sme da postane hvalospev jednom čoveku koji je to omogućio našim novcem.

Sve je krenulo sa vakcinacijom nekolicine zvaničnika: prvi su rukave zavrnuli premijerka Ana Brnabić, epidemiolozi Predrag Kon i Darija Kisić Tepavčević. Zatim se prešlo na vakcinaciju korisnika staračkih domova. Ubrzo su na red stigli i zdravstveni radnici.

Stidljivo i u malim dozama, prva je stigla Fajzerova vakcina i to prvih 4.875 doza 22. decembra. Zatim je 4. januara stigao novi kontigent od 18.500 doza, da bi 12. januara bilo dopremljeno još 19.500 doza Fajzerove vakcine. Najavljeno je da će isporuka te vakcine biti jednom nedeljno. Uporedo sa Fajzerovim vakcinama pristigle su i ruske Sputnjik V vakcine, i to prvih 2.400 doza.

Fajzerove isporuke su usporile, ima ih sporadično, ruske takođe stižu u kontigentima, ali kineske vakcine su definitivno preuzele dominaciju.

11. januara počinje elektronsko prijavljivanje, putem portala eUprava. 16. januara predsednik Srbije na aerodromu dočekuje kontigent od milion doza – ispunjen je preduslov za masovnu vakcinaciju. Ubrzo, 19. januara otvoreni su punktovi na beogradskom sajmu i tada se sve zahuhtalo.

Liste prioriteta su počele da se šire, pa su na nju dospeli i prosvetni radnici i novinari.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Dočekali smo i ono što nismo mogli ni da slutimo, redove i gužve za vakcinaciju. Red i odlična organizacija morali su, po starom srpskom običaju, da budu poremećeni. Na sajam su počeli da dolaze i oni koji nisu dobili poziv ili se nisu ni prijavili, pa je to unelo pometnju. Takva praksa je ubrzo prekinuta, pa vakcinu više nije moguće dobiti bez zvaničnog poziva.

Uporedo sa sve većim interesovanjem za vakcinaciju, bilo je i dramatičnih momenata, poput onoga kada je predsednik 23. januara zavapio da ćemo, ako nastavimo ovim tempom, imati vakcina samo za sedam do osam dana. Ipak, u nedelju, usred vikenda, 31. januara, predsednik Vučić nam se izvinjava zbog toga što nam se obraća u trenerci, ali nam najavljuje još milion vakcina. Ne znamo ni kojih, niti koliko će da košta.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Zvaničnici nam poručuju i da nemamo razloga da brinemo za revakcinaciju, koja nas čeka tri nedelje nakon prve doze, tvrde da vode računa o tome i da će biti dovoljno doza.

Vode i računa o stranim državljanima, pa sve češće slušamo i o tome kako dolaze u Srbiju na vakcinaciju. Načini i razlozi su najrazličitiji, a opcije da se oni prijave postoje regularno na portalu eUprave. Imamo i da pomognemo drugima, pa delimo Fajzerove vakcine po regionu.

Činjenice su da da smo u svetskom vrhu po vakcinaciji, kao i da je imunizacija poprilično dobro organizovana. Činjenice su i da nam nisu na dohvat ruke baš sve vakcine i da ćete najlakše dobiti onu kinesku. Činjenica je i da je Torlak sve bliže početku proizvodnje ruske Sputnjik vakcine, stručnjaci kažu da se čekanje na to meri nedeljama. Činjenica je da se onaj koji je najavio i rekao da će se prvi vakcinisati još uvek nije vakcinisao…

Izvor: Newspanel/Nova

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts