IZ OVOG MANASTIRA BOLESNI SU IZLAZILI ZDRAVI: Čuda u svetinji nadomak Aleksinca

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Ovaj manastir je rušen više puta, ali je iz temelja obnavljan nekoliko puta.

Na manje od 30 kilometara udaljenosti od Ribarske Banje, u blizini Aleksinca, nalazi se jedan od najstarijih manastira u našoj zemlji, podignut još pre Nemanjića – manastir Sveti Roman. Stariji i od Hilandara i od Žiče, Sopoćana, Gračanice i mnogih drugih.

Po priči mnogih vernika u ovom manastiru dešavala su se mnoga čuda i do sada je zabeleženo da su mnogi bolesni iz ovog manastira izlazili zdravi.

Naime, ovaj manastir posvećen je svecu koji ispunjava sve dobronamerne želje, a do sada su zabeleženi slučajevi da bolesni uz redovne molitve i post odlaze zdravi iz ovog manastira.

Za vreme Turaka, ovaj manastir je rušen više puta, ali je iz temelja obnavljan nekoliko puta, pa je današnje izdanje njegovo drugo ili treće zdanje.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Manastir je prvobitno izgrađen od kamena, ali je slično mnogim našim svetinjama bio rušen, paljen i pljačkan i kako bi sprečili bahato ponašanje razbojnika koji su ulazili u crkvu na konjima, odlučeno je da svi ulazi budu veoma niski, što je ujedno i glavna karakteristika ovog zdanja.

Stolp ili Manastirski zvonik sa svoja dva zvona je veoma upečatljiva građevina, jedinstvena u celom Pomoravlju. Sazidan kompletno od kamena u tri nivoa, u prošlosti je služio za lečenje psihičkih bolesnika koji bi u svetom lečilištu boravili svega oko mesec i po dana.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Svi koji posete manastir Svetog Romana imaju priliku da se poklone moštima ovog sveca i da mu se obrate za nebesku pomoć, a posetiocima se preporučuje da s, najpre molitvom, a zatim i konzumacijom vode sa izvora, za koji se veruje da je sveta, obrate Svetom Romanu za pomoć.

Veliko bogatstvo manastira Sveti Roman, predstavlja i živopis koji je iz te 1795.godine, sačuvan do današnjih dana; taj živopis čuva se u potkupolama i pevnicama, dok je novi živopis urađen 36 godina kasnije i on jedan od najlepših ukrasa ovog manastira. Umetnici i restauratori veruju da se ispod nekoliko slojeva kreča kriju izuzetno stare i vredne freske.

(Izvor: Srbija Danas)

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts