VUČIĆ PRELOMIO: Vakcinacija će biti obavezna, ko odbije biće kažnjen!

SNS doneo konačnu odluku!

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavo je da će, kao što je i navedeno u izmenjenom Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti koji je danas stupio na snagu, vakcinacija protiv virusa korona za određene kategorije biti obavezna i da će oni koji je budu odbijali biti sankcionisani.

Na pitanje novinara da pojasni deo Zakona koji se odnosi na obaveznu vakcinaciju i kako će biti primenjena, Đerlek je rekao da će najpre biti vakcinisani zdravstveni radnici, potom vojska i policija, a onda, kako kaže, “redom” ostali.

Đerlek je dodao da se deo Zakona odnosi na obaveznu vakcinaciju, a deo samo na preporučenu vakcinaciju.

Istakao je da je Zakon isti za sve, te da će i državni službenici koji su, podseća, izabrana lica na određeni period, takođe biti sankcionisani ako se tome budu protivili.

“Zakon je isti za sve, bez obzira da li obavlja državnu funkciju ili ne. Mi smo pre svega građani Srbije, a državni službenici su izabrana lica na određeni period i zato će prema svakom pojedincu biti isti tretman i da će se sankcionisati svi oni za koje bude obavezna imunizacija, a ne budu želeli da se vakcinišu”, rekao je Đerlek.

Preporučio je građanima da se vakcinišu protiv kovida, jer će, ističe, to biti dobra i sigurna zaštita za njihovo zdravlje, s obzirom da će se korisiti samo vakcine koje odobri naša Agencija za lekove.

“Verujemo Frajzeru i drugim ozbiljnim svetskim firmama, ali ipak najviše verujemo našim stručnjacima. Ubeđen sam da će naša Agencija odabrati bezbednu vakcinu koja će, uz sve to, biti i besplatna za naše građane”, istakao je Đerlek.

Pitanje za državnog sekretara:

Kako će se dijagnostifikovati kovid kada ne postoji test koji razlikuje kovid od ostalih virusa. Postojeći testovi samo otkrivaju viruse uopšte ali ne i kovid posebno.

Virus gripa ili kijavice se po postojećim testovima ne razlikuju od kovida. Hoće li lekari kao i do sada to odokativno odvajati i hoće li lekari pošto su sada obuhvaćeni prisilnom vakcinacijom o ovome progovoriti ili će i sami ćutati i primati vakcine kada imaju kijavicu.

Izvor: Sputnjik

Similar Posts