NEMA VIŠE BOLOVA U KOLJENIMA I RAMENIMA: Sami napravite mast protiv bolnih zglobova, pomaže već nakon prvog nanošenja

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Sigurno ste mnogo puta čuli kako je bavljenje sportom dobro za vaše zdravlje. Zapravo je svo vrijeme koje provedete na nogama dobro za vas. Dakako da postoji i loša strana toga, a to je trošenje koljena i ostalih kosti, posebice kod ljudi koji imaju višak kila.

Koji su uzroci bolnog koljena?

Samo pet kilograma previše čini 20 puta veću težinu za vaše koljeno. Skladno tome, što je veća težina tijela, jače se troši i postaje bolno koljeno.

Prosječan čovjek dnevno napravi preko 10 tisuća koraka. Kada pogledate koliko dnevno opterećujete koljena, koja su jako ranjiva, nije nimalo čudno kada se javlja bol. Koljeno je zglob koji se najviše upotrebljava.

Svima nama su poznati bolni osjećaji u zglobovima. Obično bol osjećamo u kolenima, ramenima, laktovima. Osjećamo se slomljeno. Poslije četrdesete vjerujemo da je to propratna pojava starenja.

A šta ako se bolovi pojavljuju u 25-30 godina? I to je starost? Naravno, razloga može biti više – traume, preopterećenja, lomovi, artritis, reuma, ali sada nećemo raspravljati o tome, nego kako da se riješimo bolova u zglobovima.

Ne mogu reći da imam česte bolovi u zglobovima, ali počela sam primjećivati da ponekad ne mogu lako savijati i ispravljati kolena. Ponekad se bol javlja i u mirnom položaju. Naučila sam se da borim, pripremajući domaću mast, recept koji sam pronašla na jednom ruskom sajtu narodne medicine.

Priprema se od jednostavnih sastojaka, koje u kuhinji posjeduje svaka domaćica. Ovaj recept želim da podijelim sa vama, jer je zaista djelotvoran i pomaže već posle prvog nanošenja.

Domaća mast protiv bolnih zglobova. Recept:

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Za pripremu masti biće potrebno:

– med,
senf (najbolje je ljuti),
so
i soda.

Od svega po 1 supena kašika.

Sve temeljno promješajte do homogene smjese. Stavite u praznu kutiju od kreme ili u neku drugu ambalažu. To će biti vaša spasonosna mast.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Primjena:

Bolno mjesto dobro namazati ovom mašću i napraviti oblog, odnosno staviti najlonsku kesu i zavezati toplim, najbolje vunenim šalom. Tako držati 1,5-2 sata. Proceduru je najbolje raditi pred spavanje, da bi nakon uklanjanja obloga bolni zglob ostao u mirnom stanju. Ujutru isprati.

Ne ograničavajte se jednim tretmanom, ponovite ga 4-5 dana uzastopno. Efekat ćete osjetiti već poslije prve procedure. Poslije ponavljajte po potrebi. Masti biće dovoljno za nekoliko dana. Čuvajte je u frižideru.

Nećete vjerovati šta sve leči senf. Ovaj ukusan začin se pravi od lijekovite biljke slačice ili gorušice. Pored toga što se koristi u medicini protiv bolnih zglobova, možete ga koristiti i u druge svrhe. Kada se opečete, nanesite deblji sloj i bol će nestati. Ako vas zaboli glava, namažite ga na čelo i slepoočnice. Kada se prehladite i grebe vas grlo ili ste promukli, progutajte kašičicu ovog začina.

novi.ba

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts