ON JE BIO PRVI SRPSKI SVETAC I NOSIO JE GLAVU ISUSA U RUCI: Vernici se plaše i IME da mu izgovore

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo
FOTO: WIKIPEDIA

Na prevaru je ubijen 22. maja 1016. godine, odrubljena mu je glava ispred jedne crkve u Prespi. U vreme rata između Vizantije i Samuilovog carstva na prostoru Duklje vladao je Jovan Vladimir (1000-1016). Iako je u početku bio u savezništvu sa Vizantijom, nakon što je njegova teritorija osvojena od strane cara Samuila (1010. godine), a on utamničen, bio je primoran da menja saveznika i postane Samuilov vazal, oženivši se njegovom ćerkom.

Prema narodnom, romantizovanom predanju, Samuilova ćerka Kosara zaljubila se u mladog i lepog utamničenog vladara Duklje, pa je izmolila oca da se uda za njega. Car je dao Kosaru za ženu Vladimiru, a zatim svog novopečenog zeta vratio na dukljanski presto da vlada kao njegov vazal. U stvarnosti, ovo je bio brak iz interesa.

Rešivši na ovaj način pitanje Duklje, car se mogao bolje koncentrisati na Makedoniju i Tesaliju, gde je bilo glavno žarište sukoba sa Vizantijom. Kako bilo, nakon oslobođenja Vladimir se vratio na presto, a sa sobom je doveo i kraljicu. On i Kosara su živeli u skladom braku, ali nisu imali dece.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo
FOTO: WIKIPEDIA

U narodu Vladimir je ostao upamćen kao vrlo pobožan i miroljubiv vladar, koji nije učestvovao u ratnim pohodima svoga tasta. Nakon vizantijskog osvajanja teritorije cara Samuila 1014. godine i njegove smrti, na presto carstva dolazi Jovan Vladislav, sinovac cara Samuila.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Knez Duklje, Vladimir, na prevaru je ubijen 22. maja 1016. godine. Odrubljena mu je glava ispred jedne crkve u Prespi, gde je i sahranjen. Nedugo potom priznat je za sveca i mučenika i tako je postao prvi srpski svetac.

(Izvor: Srbija Danas / Opanak)

PODELITE ILI POŠALJITE VAŠIM PRIJATELJIMA
Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts