Ovo je jedini način da smršate!

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Polako nam se bliži lijepo vrijeme kada ćemo biti prisiljeni da skinemo jakne i dugi rukav, a mnogi od nas nisu kilažu doveli u željeno stanje. Pokušavali ste sa raznim dijetama, ali nakon samo nekoliko dana niste istrajali i niste postigli nikakav rezultat. U sljedećim redovima vam navodimo jedini ispravan način kako da smršate, a da ne narušite zdravlje.

Nikada ne preskačite doručak. Hrana za organizam je kao gorivo za automobil, i ukoliko kvalitetno ne doručkujete sigurno ćete imati manjak energije, a kasnije ćete se prejesti. Razne dijete preporučuju kojekakve pahuljice za doručak, koje su najčešće bezukusne i nakon sat vremena vas uhvati glad. Slobodno doručkujte kvalitetno, ali se trudite da konzumirate crni hljeb, ali u malim količinama, u kombinaciji sa dva jajeta, paradajzom i sl. Izbjegavajte suhomesnate proizvode, ali si dozvolite da pojedete obilnu porciju jaja, mladog sira, salate, šolju mlijeka itd. Sve ćete to potrošiti u toku dana, a imat ćete snage za sve poslove koji vas očekuju.

Nikada ne preskačite obroke. Ukoliko preskočite neki obrok, kasnije ćete želudac natrpati hranom i on će to teško provariti. Kada konzumirate mnogo hljeba uz hranu, to je za želudac isto kao ljepilo. Hrana se teško vari i predugo se zadržava u organizmu

Ručajte normalno, ali neka to ne bude pečeni krompir, ogromna porcija tjestenine začinjena parmezanom i sl. Jedite pečenu piletinu na razne načine, puretinu, teletinu sa roštilja, salate, supu, ribu, povrće, tamnu rižu i sl. Prestanite jesti u onom trenutku kada osjetite da ste se najeli, a ne čekajte da ispraznite tanjr ili tepsiju. Samo je važno da za ručak isključite hljeb.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Ne jedite previše. Zbog “gladnih očiju” ljudi unose previše hrane, a eksperti kažu da je veoma važno kontrolisati količinu obroka. Jednostavan trik je korišćenje malog tanjira.

Izbegavajte grickalice i slatkiše. Sljedeći put kada pomislite na grickalice i slatkiše, učinite sve da odustanete od kupovine istih. Istraživanja su pokazala da slane grickalice i čokolada su glavni krivci debljine.  Nutricionisti savetuju da umesto toga uzmete voće, bademe, kikiriki u ljusci, grožđice, lješnjake i sl.

Trudite se da iza 18h ne jedete ništa, izuzev jabuka i šake badema ili nekog drugog orašastog voća. Stručnjaci preporučuju i suhe šljive, koje su bogate raznim mineralima, zatim hurme i sjemenke bundeve.

Nakon što nekoliko dana organizam priviknete na ovakav način ishrane, kasnije vam neće biti teško. Ukoliko vam padne na pamet čokolada, uzmite kockicu ili dvije, a ne cijelu čokoladu. Dobro rješenje je i čokoladni puding, ali kupovni, jer je pravljen sa vodom.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts