POLJSKA: Ekstremisti oskrnavili crkvu za LGBT zastavom, sledi im kazna od 2 godine zatvora!

Dolijali…

Heterofobični pokreti godinama unazad seju versku mržnju prema Hiršćanima, ali je upadljivo da islamsku i jevrejsku versku zajednicu ne žele da provociraju.

Slika Bogorodice i Isusa na kojoj ofarbana u bojama LGBT zastave, izazvala je zgražavanje u Poljskoj kada su pre dve godine uhapšene tri heterofobičarke, jer su sliku postavile u jednoj od najvećih poljskih crkvi.

Optužene su za vređanje verskih ubeđenja i nakon suđenja koje je juče počelo, a za nedelo im preti kazna od dve godine zatvora.

Elzbieta, Anna i Joanna, njihova prezimena nikada nisu otkrivena, uhapšene su jer su 29. aprila 2019. zbog izazaivanja verske netrpeljivosti putem  slike koja direktno vređa religiozna ubeđenja.

Postere sa slikom Bogorodice sa oreolom u duginim bojama postavile su u centralnoj crkvi u gradu Plok, a potom i u javnim toaletima, na saobraćajnim znacima, kantama za smeće… Pred početak suđenja u odbranu ekstremista stao je LGBT pokret i ILGA-Europe.

U Evropskoj uniji se mahom toleriša verska mržnja prema hrišćanima, a Poljska predstavlja jedan od svetlijih primera borbe protiv ovakvog vida mržnje.

Poljska desnica ima mahom negativan stav prema LGBT propagandi, a više puta na desničarskim marševima su paljene LGBT zastave.

Izvor:Newspanel/Noizz.rs

Similar Posts