“PROŠLI PUT KADA SAM OVO REKAO, NAPALI SU ME” Dr Tiodorović otkrio sve o zabludi oko revakcinacije

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Epidemiolog i član Kriznog štaba u Jutarnjem dnevniku RTS-a govorio o vakcinama.

Epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović rekao je u Jutarnjem dnevniku RTS-a da ne misli da su novi sojevi razlog za paniku, i da ćemo možda već ovog leta moći da se vratimo normalnom životu.

U Srbiji je vakcinisano više od pola miliona ljudi, a Tiodorović kaže da davanje druge doze vakcine, koje počinje u utorak, ne bi trebalo mešati sa procesom revakcinacije.

– Sutra počinje i davanje druge doze, da napomenem, to nije revakcinacija, revakcinacija je kada se opet primi vakcina posle šest, osam ili 12 meseci, treća doza. Ako toga bude, a verovatno hoće, tako da se može reći da imamo dobar trend, samo je potrebno da ide brže, to ne zavisi samo od nas. Priliv vakcina određuje, ako ih bude bilo, bićemo na još višem mestu u svetu – rekao je on.

– Priča se o južnoafričkom soju, da je opasniji od britanskog, ali cirkuliše više od stotinu novih sojeva, barem po naučnicima i virusolozima. Možemo reći da vakcine koje mi primamo, koje se u najvećoj meri koriste, da su dobra zaštita i da tu ne treba brinuti. Oprez je uvek potreban, ali ne panika, ozbiljnost mora postojati u pristupu vakcinaciji – rekao je on.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo
srbija, vakcinacija

Foto: Reuters

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Upitan da prokomentariše kada će se život vratiti u normalu, Tiodorović se najpre “branio”.

– Ja sam rekao i prošli put, pa su me napale kolege, da sam preveliki optimista – nasmejao se on, a onda nastavio u ozbiljnom tonu.

– Ako bi išlo brže, da vakcinišemo tri miliona ljudi, onda bismo već mogli da kažemo da na leto možemo da uđemo u kontrolisanu situaciju. Bilo bi obolevanja, sporadičnih, ali bismo možda mogli na letovanje – rekao je on.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts