“SRBIJA JE KONTINENTALNI LIDER U VAKCINACIJI”: Svi svetski mediji i dalje su fascinirani uspehom naše zemlje! (FOTO/VIDEO)

Gardijan i AFP pišu o vakcinaciji u Srbiji

Veliki trud zdravstvenih vlasti doveo je Srbiju do pozicije kontinentalnog lidera u vakcinaciji, preneo je Gardijan pisanje AFP-a.

srbija vakcinacija

– Mala balkanska zemlja je vakcinisala više od 450.000 građana od sedam miliona stanovnika za samo dve nedelje, što je tempo koji prevazilazi sve ostale evropske zemlje, osim Velike Britanije – navodi se na naučnom sajtu “Our world in data”.Foto: Reuters

Sajt “Naš svet u podacima” je osnovao Mak Rozer, ekonomista i filozof, ujedno i direktor istraživanja u ekonomiji na Univerzitetu u Oksfordu.

– Veliku razliku je napravilo nabavljanje kineske vakcine Sinofarm – dodaje se u tekstu na Gardijanu.

Dok se Evropska unija muči sa nabavkom vakcina i kontroverzama, Srbija, koja leži na granicama EU, je otišla ispred svih okrećući se istoku, sklopivši dogovore sa kineskim i ruskim proizvođačima vakcina.

– U Srbiji, kada se prijavljujete za vakcinaciju, na meniju su vakcine Fajzer/Bionteh, Sputnjik V i Sinofarm – zaključuje se u tekstu koji prenosi AFP.

Similar Posts