TESTOVI NA KORONU PONOVO U APOTEKAMA! Nova pravila – evo ko sme da ih koristi i kolika je NJIHOVA CENA

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

U privatnim apotekama u Beogradu ponovo su se pojavili brzi testovi na koronu, iako su pre nepuna dva meseca naglo povučeni iz prodaje.

Cena ovih novih varira između 1.200 i 1.600 dinara, a rezultat bude gotov za 15 do 20 minuta. U zavisnosti od proizvođača, neki se rade iz nosa, a neki iz pljuvačke i uz svaki, naravno, ide uputstvo, bez obzira na to što u Agenciji za lekove i medicinska sredstva apeluju na građane da ih ne koriste sami.

– Agencija za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) je u međuvremenu odobrila više stotina raznih testova na testiranje na koronavirus, ali ni jedan da ga koriste pacijenti, već isključivo za upotrebu od strane zdravstvenih radnika. Mi, svakako ne odlučujemo o tome ko treba da koristi te testove, več isključivo proizvođač koji nam onda dostavlja dokumentaciju i dokaze koje mi proveravamo i na osnovu toga dajemo dozvolu, ali svakako nismo odobrili ni jedan za privatnu upotrebu – kaže Pavle Zelić iz Agencije.

Podsetimo, pre dva meseca su se u “Apotekama Beograd” našli u prodaji brzi antigenski testovi za kojima je nastala pomama jer su koštali 1296 dinara i laki su za korišćenje. Dva dana kasnije pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba Zoran Gojković objasnio je da je došlo do nesporazuma i da su ti testovi planirani isključivo za kvalifikovano zdravstveno osoblje, a ne pojedinačno za građane. Inspekcija je odmah izašla na teren i oni su svi povučeni iz prodaje.

Lak za upotrebu

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Test proizvođača Hanzou prodaju u jednoj privatnoj apoteci za 1296. dinara i radi se iz nosa. Rezultat bude gotov za 15-20 minuta. Drugi test “PCL COVID-19 Ag Gold Saliva” se prodaje u drogerijama, ali i u susednoj Crnoj Gori. On takođe ne detektuje antitela, već to da li ste zaraženi koronom, ali iz pljuvačke. U roku od 10 minuta daje pouzdane rezultate, ali je zato i skuplji – 1600 dinara.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

U uputstvu proizvođača stoji da je ovaj test namenjen za profesionalnu upotrebu, ali je dato i precizno uputstvo:

Potrebno je 30 sekundi tamponom sakupiti pljuvačku na vrhu jezika, a potom natopljen tampon staviti u epruvetu s reagensima, zatvoriti i okretati epruvetu 10 puta gore-dole.

Potom nekoliko kapi (ne manje od 2-3) iz epruvete naneti na mesto za uzorak na test kartici i sačekati 10 -15 minuta. Ako se pojave dve crvene linije – test je pozitivan, a negativan u slučaju crvene linije u predelu tačke “C”.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts