TOPI SE I SIBIR: Zbog nestanka „trajnog mraza“ suočavamo se sa bolestima i glađu, a bezbednost nam je OZBILJNO UGROŽENA

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo
FOTO: PRINTSCREEN

Globalno zagrevanje je dovelo do topljenja Arktika i Sibira, koji se zagrevaju dvostruko brže od ostatka sveta,a trajni mraz- permafrost, nestaje.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Sve češće se pojavljuju stvari koje su bile pod dubokim ledom, te su očuvane od truljenja. Tako su pronađeni razni ostaci poput vučje glave stare 10 000 godina i čitavog mamuta.

Nestanak permafrosta deformiše zemljište i uništava štale i kuće, dok su poplave česta pojava. Životinje u velikoj meri migriraju iz svojih staništa.

Veoma je ugrožena je ruska oblast Srednekolimsk, gde je leto nekada trajalo od 1. juna do 1. septembra dok sada počinje nekoliko nedelja ranije, a završava se kasnije. Januarske temperature su bile oko -59  stepeni Celzijusa a sad su oko -46.

Prosečna temperatura u ovoj oblasti je sa -10 stepeni porasla na -7,5 stepeni.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Novi klimatski uslovi polako tope zemlju tako da se površinski sloj leti otkravljuje, a zimi se ponovo smrzava dok se sada sloj topi do 3 metra dubine, a ranije se topio manje od metra u dubinu, zemlja postaje vlažnija, a kiša i sneg još više ubrzavaju otapanje te vrlo često dolazi i do poplava.

Šume su postale dom za mnoge biljke i insekte koji dotad nisu viđeni na ovom području. Ribolovci imaju problem jer je ranije riba bila sigurna u 7 metara dugom permafrostu dok sada riblje meso truli.

Dok se trajni mraz topi, zemljište tone i teren se transformiše u niz kratera i bregova- termokrast. Poljoprivrednici su zamenili krave domaćim konjima koji manje jedu, ali i daju manje mleka.

Stanovnici se suočavaju sa bolestima, glađu, kuće im se ruše usled topljenja leda, a područja su poplavljena a samim tim i manje bezbedna.

Pre mnogo godina ,seoski put išao je ravn , a čitavom njegovom dužinom nizale su se štale. Blatnjava staza ispunjena kraterima sada jedva da podseća na taj put.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts