REŠIO DA SESTRU VEŽE ZA KONJSKE REPOVE I RASTRGNE JE! Jeziva legenda o nastanku manastira Sestroljin: Podignut je na mestu gde počivaju njene oči

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Legenda o nastanku manastira Sestroljin u blizini Požarevca opevana je u jednoj narodnoj pesmi: Bog nikom dužan ne ostaje.

Manastir Sestroljin se nalazi u Poljani blizu Požarevca. Porodična tragedija dogodila se u domu blastelina Pavla Radića- kneza od Stiga.

Supruga kneza od Stiga bila je strašno ljubomorna na zaovu Jelicu, jer su joj braća pružala puno ljubavi i pažnje, pa je, opsednuta mržnjom, zaklala Pavlovog sokola, ubila mu konja, a na kraju i sopstveno dete u kolevci.

Krvave noževe stavila je Jelici pod jastuk, a Pavla uputila gde će ih pronaći. Pavle je poverovao svojoj zloj ženi, pa je u dogovoru sa bratom rešio da sestru veže za konjske repove i rastrgne je na sve četiri strane sveta.

Prema legendi, čim su Jeličini delovi tela pali na zemlju, na tim mestima je potekla lekovita voda. Na tim izvorima sagrađeni su manastiri- tamo gde je palo telo, nikao je manastir Zaova, tamo gde je ruka, podignut je manastir Rukumija, brada- manastir Bradača.

Manastir Sestroljin podignut je na mestu gde počivaju oči sestre Jelice i njeno levo koleno.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Ljudi različitih veroispovesti posećivali su Sveti izvor koji se nalazi oko manastira. Ostao je zapis da je jedan jevrejski trgovac, Haimo Kairo, usnio san da će njegov sin ozdraviti na izvoru sestre Jelice.

U to vreme kraj oko manastir je bio pust. Vođen snom, Haimo je uspeo da pronađe izvor, pa pošto mi je dete tu zaista doživelo isceljenje, Haimo je raskrčio šumu i napravio put koji vodi pravo do izvora.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Izvor sestre Jelice, ili kako je još poznat, izvor Dobri lik okupljao je ljude širom sveta, a skupljajući njihove priloge, nikla je crkva na temeljima porušenog manastira.

Izvor Sestroljin, prema verovanju, leči oboljenja očiju. O mladim nedeljama i Svetoj Petki sjati se mnogo sveta kraj čudotvornog izvora da nađe leka bolestima. Vodu iz Sestroljina bolesnici piju, ali se pretežno njome umivaju i ispiraju oči.

(Izvor: Informer)

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts